fbpx
Mladezi-1-600x400

MALA HIRURGIJA U LOKALNOJ ANESTEZIJI U POLIKLINICI “MEDICAL IRAC”

I OVAJ MJESEC U SVRHU PREVENCIJE I OČUVANJA VAŠEG ZDRAVLJA,U PERIODU OD 20.9 DO 30.9.2017 PO AKCIJSKIM CIJENAMA OD 50 – 150 KM ( U ZAVISNOSTI OD VELIČINE I LOKALIZACIJE PROMJENE) SKIDANJE MLADEŽA, UKLANJANJE BRADAVICA, ATEROMA I LIPOMA.

Uklanjanje bradavica je proces prilikom koga se sa površine kože otklanja bradavičasto tkivo koje najčešće nastaje pod uticajem virusa. Intervencije treba učiniti čim prije jer su baradavice najčešće infektivne i mogu se proširiti na druge dijelove tijela.

Mladeži ili medicinski nevusi su promjene na koži i sluzokoži. Postoje više vrsta mladeža različitog izgleda, variraju u veličini, boji, obliku i broju. Većina mladeža je bezazlena ali u rijetkim slučajevima mladež može prerasti u karcinom zvani melanom, i s tim u vezi pravovremeno otklanjanje izmjenjenog mladeža je jedini siguran način za prevenciju nastanka melanoma.

Lipom ili masno tkivo su masne ćelije organizovane na jednom mjestu ispod kože, bez kapsule. Oni su kružni, bezbolni i nešto čvršći na dodir, i najčešće se javljaju na stražnjoj strani vrata i leđima.

Hirurško otklanjanje promjena nakoži najčešće podrazumijeva manju intervenciju koja se obavlja u lokalnoj anesteziji. Intervencija je bezbolna, kratkotrajna, potrebno je jednom do dva puta previti ranu do skidanja konaca sedmog dana intervencije.

© 2017 - Copyright Poliklinika Irac

Powered by CS

Powered by Watch Dragon ball super