labaratorijske-usluge

Gastroenterologija

Gastroenterologija je dio interne medicine koji se bavi bolestima donjeg dijela probavnog sustava koji čine jednjak, želudac, dvanajesnik, debelo i tanko crijevo, jetra, žučna kesa, žučovodi i gušterača. Probavni sustav je skup organa koji organizmu probavom i apsorpcijom hranjivih tvari daje potrebnu energiju. Gastroenterološki problemi su u današnjem užurbanom svijetu sve učestaliji. Način i navike u prehrani, dodaci prehrani te način proizvodnje prehrambenih namirnica, utječu u značajnoj mjeri na zdravlje probave i izazivanju funkcionalne bolesti pa i bolesti koje direktno oštećuju integritet probavnog trakta. Ako i Vi imate problema sa probavnim traktom, Poliklinika Irac je pravo mjesto za rješavanje problema.

U Poliklinici Irac u gastroenterološkoj ordinaciji možete raditi:
-GASTROSKOPIJU
-KOLONOSKOPIJU
-ULTRAZVUK ABDOMEN

Kardiologija

Kao specijalista, kardiolog se bavi lečenjem bolesti srca i krvnih sudova, koje su najučestalije bolesti modernog doba, a verovatno jedna od najpoznatijih bolesti je hipertenzija.
Tim kardiologa Poliklinike Irac bavi se prevencijom, dijagnostikom koja uključuje holter monitoring, ultrazvuk srca sa Color dopplerom i lečenjem kardiovaskularnih poremećaja.

U Poliklinici Irac možete raditi:
-ULTRAZVUK SRCA
-ERGO TEST
-HOLTER MONITORING

Reumatologija

Uzrok bolova u kostima i mišićima, otoka i jutarnje ukočenosti zglobova, može biti i neko od oko 100 oboljenja, među kojima su različite forme artritisa, osteoporoza, fibromijalgija i mnoge sistemske bolesti.

U Poliklinici Irac možete raditi:
-OPŠTE PREGLEDE REUMATOLOGIJE
-REUMA TEST

Endokrinologija

Hormoni regulišu gotovo sve telesne funkcije, od reprodukcije, preko rasta i razvoja, do odgovora na stres. Poliklinika Irac ima vrhunske interniste-endokrinologe, stručnjake za poremećaje u radu žlezda sa unutrašnjim lučenjem, i za oboljenja koja nastaju kao posledica tih poremećaja – dijabetes, povećanu ili smanjenju funkciju štitne žlezde, neplodnost, metaboličke poremećaje, srčana oboljenja, osteoporozu, gojaznost .

U Poliklinici Irac možete raditi:
-ULTRA ZVUK ŠTITNE ŽLIJEZDE
-ANTITIJELA ŠTITNE ŽLIJEZDE
-HORMONI ŠTITNE ŽLIJEZDE