Mamografija predstavlja zlatni standard kada je u pitanju otkrivanje karcinoma dojki. Preporuka je da pacijentice redovno obavaljaju mamografske preglede nakon 40-e godine. Pregled je potpuno bezbolan , a u velikom broju slučajeva spašava život.

Ultrazvučni pregled
Ultrazvučna pretraga dojki se najčešće koristi kod mladih žena koje imaju više žljezdanog tkiva. Ultrazvukom dojki može se rano otkriti prisustvo kvržica (da li je riječ o cisti ili tumoru). Ako je potrebno, u slučaju sumnjive kvržice, pomoću vrlo tanke igle može se učiniti ciljana punkcija i citološki pregled. Pretraga se izvodi ambulantno i nije bolna, niti su moguće ikakve komplikacije.

MAMO PAKET
MAMOGRAFIJA + ULTRAZVUK + TUMOR MARKER
Kako bi pacijentima omogućili što bržu, jednostavniju i pouzdanu dijagnostiku, Poliklinika Medical Irac je u novootvorenom Radiološkom centru omogućila kompletnu dijagnostiku promjena na dojkama. Pacijentima je na raspolaganju napredni ultrazvučni pregled, mamografija – zlatni standard u otkrivanju karcinoma dojke, ali i veoma važna laboratorijska analiza – tumor marker CA 15-3 koji ima svoj najveći značaj u kontroli toka bolesti pacijentkinja sa rakom dojke budući da povišene ili snižene vrijednosti koreliraju sa progresijom, odnosno regresijom bolesti.
Sve preglede i analize je moguće uraditi u sklopu MAMO PAKETA po cijeni od 80KM.

Trebate termin ili konsultacije u vezi mamografije?
Pozovite nas na broj 035 366 646 i naše osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja.