fbpx

Brze i kvalitetne pretrage uz 85% manje zračenja

Prateći nove standarde u oblasti medicine i radiologije, Poliklinika Medical Irac odlučila je proširiti svoje usluge i ponuditi građanima najsavremeniji radiološki kabinet u novom prostoru na adresi Rudarska 69 u naselju Irac.

Građanima će biti na raspolaganju kompletna CT dijagnostika, RTG snimanje, denzitometrija kao i mamografija – zlatni standard kada je u pitanju otkrivanje karcinoma dojki. 

Naši najnoviji uređaji digitalne tehnologije u novom odjelu pružat će dijagnostičke slike visoke kvalitete uz veliku brzinu snimanja, što će pacijentima omogućiti brzu, ugodnu i bezbolnu pretragu.

Ono po čemo se posebno ističemo jeste da uz našu opremu nivo zračenja je smanjen za čak 85% u odnosu na standardni radiološki pregled.

Rentgen snimanje i  kompjuterizovana tomografija (CT) metode su koje omogućavaju pregled unutrašnjosti organizma/tjelesnih struktura (mekog tkiva, koštano-mišićnog sistema,…) Putem elektromagnetnih talasa dobijaju se najkvalitetnije i najpreciznije slike unutrašnjosti ljudskog tijela. Naš 128 slajsni CT aparat omogućava snimanje statičnih kao i organa u pokretu uz minimalnu dozu zračenja i maksimalan kvalitet slike.

Rana radiološka metoda otkrivanja raka dojke odnosno mamografija i u današnje vrijeme ono što ona obezbjeđuje pacijenticama nadaleko je poznato. Ukoliko se redovno i na vrijeme primjenjuje, mamografija može otkriti rak dojke i dvije godine prije nego tumor postane vidljiv i opipljiv, a preporučuje se da pacijentice redovno obavljaju mamografske preglede nakon 40-e godine. Pregled je potpuno bezbolan, a u velikom broju slučajeva može spasiti život.

Osim navedenih aparata i usluga, Poliklinika Medical Irac podiže standarde i u domenu laboratorijske dijagnostike te će građani uskoro imati priliku raditi i analize iz oblasti mikrobiologije i genetike. Na ovaj način stavlja se  poseban akcenat na vrijednost laboratorijskih analiza u dijagnostici, praćenju i liječenju bolesti, ali i samoj prevenciji.

Novi objekat sa novim uslugama uskoro će biti na raspolaganju pacijentima i građanima. O zvaničnom otvaranju i novim uslugama građani će se moći dodatno informisati na web i facebook stranici Poliklinike Medical Irac.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2017 - Copyright Poliklinika Irac

Powered by CS

Powered by Watch Dragon ball super