fbpx

Izuzetno veliki broj ljudi tokom svog života osjeća bolove u zglobovima ili probleme u kretanju koji su uzrokovani abnormalnostima u zglobovima. Razlozi za njih mogu biti različiti, od same starosti pacijenta do brojnih povreda, a RTG snimanje zglobova tretman je koji će, uz minimalne doze zračenja, otkriti uzroke takve boli.

RTG snimanje zglobova je zapravo jedan od tipičnih primjera dijagnostike, tokom kojeg se rentgenske zrake usmjere kroz određeni dio tijela pacijenta, u ovom slučaju kroz određene zglobove, kako bi se dobila vizualizacija ovog dijela tijela u cilju otkrivanja eventualnih promjena ili abnormalnosti.

Ljekari će RTG snimanje zglobova zatražiti onda kada im se pacijenti jave sa bolovima u zglobovima, kako bi otkrili da li  se oni javljaju zbog starenja, artritisa ili kao rezultat stresa, prekomjerne upotrebe, povrede, te radi detektiranja tumora. Ovo je izuzetno važan dijagnostički tretman za sve naredne zahvate i eventualno potrebna liječenja abnormalnosti kod pacijenta, stoga naš Radiološki centar nudi najsavremeniju i profesionalnu uslugu u okviru koje ćete, zahvaljujući vrhunskoj opremi i educiranom osoblju, dobiti adekvatnu dijagnostiku zglobova.

Snimanje je brzo i bezbolno bez posebne pripreme.

Po završetku tretmana pregledamo snimak i dijagnostički obrađujemo sve njegove detalje, kako bi otkrili sve eventualne abnormalnosti i promjene na tijelu pacijenta.

Termin za snimanje u našem Radiološkom centru ili dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 035 366 646.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2017 - Copyright Poliklinika Irac

Powered by CS

Powered by Watch Dragon ball super