Hijaluronski fileri ili “supstanca mladosti” su sterilni, biorazgradivi, prozirni gelovi. Nisu trajni i veoma rijetko izazivaju alergije što im daje veliku prednost u odnosu na ranije više korišćene silikonske filere.

Postoje različite vrste dermalnih filera, međutim, fileri sa hijaluronskom kiselinom su apsolutni hit 21. vijeka i antiaging medicine. Hijaluronskim filerima se mogu tretirati gotovo sve regije na licu, vratu, dekolteu, šakama.

Uloga hijalurona je da da licu volumen, da popuni bore (statičke) u poznatim anti-aging procedurama, kao i konturisanje lica (jagodice, brada, temporalna regija) što spada u procedure bjutifikacije lica.

Šta je zapravo hijaluronska kiselina?

Hijaluron je zapravo složeni šećer (glikozoaminoglikan), nalazi se u vezivnom tkivu naše kože i obavlja značajne funkcije:
sposoban je da veže veliku količinu vode – hidrira kožu,
održava tonus kože,
neutrališe štetne slobodne radikale,
nadoknađuje izgubljenu punoću i volumen.

Obzirom na činjenicu da je hijaluronska kiselina sastavni dio našeg organizma, on je (za razliku od drugih sastojaka) „prepoznaje“ i prihvata kao kompatibilnu.

Šta sve možete tretirati hijaluronskim filerima?

Najčešće se popunjavaju već formirane bore u cilju podmlađivanja ili se oni koriste u svrhu voluminizacije (usne, jagodice…). Međutim, svjetski trendovi stavljaju akcenat na remodelovanje lica uz njegovu harmonizaciju, a naglašavajući njegovu trodimenzionalnost i individualnost. Upravo je to čemu i mi težimo u svakodnevnom radu sa hijaluronskim filerima.
Možda će vas iznenaditi koje sve regije možete tretirati hijaluronskim filerima, ali to i jeste tajna njihove široke popularnosti. Hijaluronski fileri se koriste za:

konturisanje i povećanje usana,
podmlađivanje lica i dekoltea,
korekciju nosa,
uklanjanje podočnjaka,
konturisanje jagodica,
popunjavanje bora oko očiju,
podmlađivanje šaka,
podizanje obraza,
uklanjanje nazolabijalnih i pušačkih bora.