fbpx

Kineski termin – cupping terapija, Arapski termin – suha hidžama je detoksikacijski terapijski tretman vacuum metodom, kojim se ublažavaju bolovi, poboljšava rad unutrašnjih organa, pročišćava krv i dolazi do limfne drenaže kojom postižemo detoksikacijski efekt terapije.

Terapija djeluje i kao masaža, pacijent se osjeća opušteno, relaksirajuće i aktivnije.

Ayurveda vacuum terapija se izvodi čašama u kojima se stvara vacuum. Osobina vacuuma je da usisava sve u sebe, pa tako i kožu koja se nalazi ispod čaše. Vacuum prikuplja krv koja se nalazi ispod (ne utiče na venski krvotok) i sabire je u taj dio, dolazi do hiperemije i limfne drenaže pa tako postižemo i detoksikacijski efekt terapije.

Mnogobrojne su koristi vacuum terapije a pogodna je za širok raspon problema. Nije invazivna, jednostavna je i efektna. Vacuum terapijom se uklanjaju bolovi u leđima i vratu, odlična je metoda u  uklanjanju miogeloza te se i na taj način klijent oslobađa bola i biva relaksiran. Izvrsna je u liječenju glavobolje, išijasa, limbaga.

Ayurveda terapija može biti: statična i masažna
Statična – poznata kao suha hidžama

Obično se primjenjuje na leđima, a izvodi se tako što terapeut postavlja čaše (cupice) na određene tačke na tijelu i izaziva stvaranje vacuuma koji svojim djelovanjem dovodi do ljekovitog terapijskog učinka na organizam. Čaše ostaju fiksne – statične pod djelovanjem vacuuma 5 – 10 minuta.

Masažna terapija se primjenjuje i na leđima u terapiji bolnih stanja jer je masaža vacuum tehnikom energičnija.  Izvrsna je u otklanjanju miogeloza, izvodi se kao masaža u anticelulitnim tretmanima ili kao tehnika za oslobađanje i odvođenje zaostale limfne tekućine (limfna drenaža) pa tako postižemo i detoksikacijski efekt. Rezultati su neizostavni i ljekoviti.

Izvodi se tako što terapeut prvo manualnom masažom zagrije i opusti tijelo, potom se na kožu postavlja čaša – cuppica pod vacuumom slabijeg intenziteta i izvode se dugi lagani masažni pokreti. Mogu se raditi i kružni stimulativni pokreti izazivajući hiperemiju kože, a sve poštujući prag izdržljivosti i ugodu klijenta.

Neke od primjena cupping terapije:

  • prehlada, kašalj
  • bronhitis, upala pluća
  • fibromijalgija
  • celulit, strije, ožiljci
  • traume i sportske ozljede
  • limfna drenaža
  • detoksikacija organizma
  • relaksacija
CategoryKvantna medicina

© 2017 - Copyright Poliklinika Irac

Powered by CS

Powered by Watch Dragon ball super