fbpx

Bolesti i povrede su sastavni dio našeg života, i sa time se htjeli ili ne htjeli moramo nositi. Naša obaveza je da uradimo sve kako do bolesti ili povreda ne bi došlo jer kako se u narodu kaže bolje “spriječiti nego liječiti”.

Danas smo svjedoci da zdravstvene ustanove u našoj zemlji obiluju kadrom kojem nedostaje doza stručnosti, odnosno profesionalizam u odnosu sa pacijentima.

Većina populacije danas se odlučuje za preglede u privatnim klinikama ili poliklinikama, koje im pružaju niz kvalitetnih usluga ili bolje rečeno onu dozu empatije, suosjećanja sa pacijentom što bi trebalo biti prisutnio u državnim zdravstvenim institucijama.

Jedna od takvih poliklinika je i Poliklinika “Medical Irac” Tuzla. Ova poliklinika potvrđuje status kvalitetnog rada, profesionalizma u svom poslu, odnosu sa pacijentima i niz drugih aspekata koje bi trebala da posjeduje svaka zdravstvena ustanova.

Poliklinika

Da se radi o jednoj izuzetno profesionalnoj zdravstvenoj ustanovi potvrdio je i bosanskohercegovački BJJ borac Mirza Karač iz Tuzle. Imali smo priliku da razgovaramo sa ovim mladim i veoma talentovanim borcem koji je čak vlasnik  Jiu-Jitsu akademije u Tuzli u kojoj se mnogi mladi podučavaju ovoj borilačkoj vještini. Iza Karača stoje brojna takmičenja i medalje koje je uz sav svoj trud i rad ostvario. Za naš portal Mirza je govorio o povredama koje su i njega zadesile.

1979577_1603113739917386_7771177793964162479_n

  1. Možeš li nam Mirza objasniti koja je vrsta povrede bila u pitanju?

Moje fizičke povrede (pucanje mišića lista, hronična bol u ručnom zglobu, medijalni ligament, meniskus i još mnoge manje povrede) kojima sam bio izložen u zadnje vrijeme su bile plod neuromuskularne pretreniranosti i ogromnog stresa koji sport vuče za sobom. Ukoliko imate malo veće ambicije, a ako tu još uključimo neadekvatan odmor, možemo svoje tijelo dovesti u jedno katastrofalno stanje što sam i uspio. Manje ambicije = manje stresa, veće ambicije = veći stres. Povrede se daju sanirati, nekad treba dosta vremena, ali se može

1507109_1602507396644687_346016698140414568_n

2.  Način na koji si zadobio povredu?

Moj najveći problem je nastao u imunom sistemu kada sam shvatio da sam postao alergičan na svaku drugu namirnicu i kada sam završio 4 puta u hitnoj radi strašnih alergijskih napada na neke uobičajene stvari kojim sam se hranio čitav život. To je bio jedan strašan problem sa kojim sam se borio već duži period. U toku priprema za Evropsko prvenstvo 2015, dok sam se nalazio u Minhenu imao sam jedan takav napad gdje se nisam imao kome obratit. Sjećam se da sam otišao za Lisabon samo radi reda da odradim, ali tijelo nije bilo u stanju za 2 minute poštene borbe. To je sve bio rezultat pretreniranosti i shvatio sam da mi je tijelo u katastrofalnom stanju. Lijekove sam počeo nositi non stop sa sobom i uvijek sam bio u strahu da li će se nešto desiti kada nešto pojedem“.

3. Proces saniranja povrede?

Pošto ja nisam imao nikakvih riješenja za svoje stanje organizma na preporuku prijatelja, otišao sam u polikliniku Medical Irac gdje mi je predstavljen sistem liječenja sa E-lybrom. Sve je zvučalo pomalo nevjerovatno jer je to nešto potpuno novo za nas. Priča o kvantnoj medicini je malo previše za ovaj naš mentalitet, ali sve itekako ima smisla.

4. Vrijeme trajanja tretmana?

Prvi put sam isprobao tretman koji je trajao 3,5 ili 4 sata, zatim sam ubrzo nakon 7 dana došao na još jedan kraći tretman gdje sam osjetio velike promjene u svom organizmu“.

11032298_1638683943027032_8368357564625014227_n

Odmah poslije toga sam isprobao namirnice za koje sam znao da mi smetaju (meso, kikiriki, lješnjak, brašno, itd.) i shvatio sam da opet mogu jesti bez straha. Naravno da ne forsiram te stvari previše, ali sam shvatio da ih mogu ponovo koristiti. Poslije straha koji imate u glavi preko dvije godine, ovo mi je bilo nevjerovatno da se bez lijekova čovjek može izboriti sa alergijama, a mene su alergije previše stopirale u sportu. Osim alergija, osjetite da je stanje u organizmu dosta bolje“.

4. Pristup medicinskog osoblja i doktora u poliklinici Medical Irac Tuzla?

Na osnovu onoga kroz šta sam prošao mogu reći da u poliklinici Irac ćete imati jedan ugodan odnos sa osobljem koje profesionalno radi svoj posao i svakako preporuka svima koji imaju slične, a i druge zdravstvene probleme. Sa E- lybrom koju posjeduje poliklinika Irac definitivno ću nastaviti i smatram da je ovo medicina 21-og stoljeća“.

Na osnovu ovoga možemo vidjeti da u našoj zemlji postoji još uvijek kadar koji je profesionalan i sposoban da odgovori na veoma zahtjevne zdravstvene probleme i da ih u konačnici riješi. Toplo preporučujemo da posjetite Polikliniku “Medical Irac” Tuzla i uz ljubazno doktorsko osoblje pokušate poboljšati svoje zdravstveno stanje.

© 2017 - Copyright Poliklinika Irac

Powered by CS

Powered by Watch Dragon ball super