fbpx

Iskustvo pacijenta

Veoma nezgodna bolest Herpes zoster sa E-lybra aparatom se lijeci veoma uspjesno.

Herpes zoster je zarazna bolest koja dovodi do teških bolnih izbijanja mjehura na koži ispunjenih tekućinom.Herpes zoster uzrokuje isti virus herpesa, virus varicella-zoster, koji uzrokuje vodene kozice (varičele). Početna infekcija virusom varicella-zoster, koja može biti u obliku vodenih kozica, završava ulaskom virusa u nerve ganglija (skupina tjelešaca živčane stanice) kičmenih (spinalnog) ili moždanih (kranijalnih ili lubanjskih) živaca gdje virus ostaje pritajen (u latentnom stanju). Herpes je uvijek ograničen na segment (e) kože zahvaćenog (ih) ner (va) ava tj. njegov (ih) og korijen (ov) a (dermatomi).

Veoma uspjesno lijecenje herpes zostera e- Lybrom mozemo vidjeti i iz iskustva nase pacijentice u Poliklinici”Medical Irac” Tuzla.

Nasa pacijentica koja je dosla sa herpes zosterom na frontalnom dijelu glave koji je zahvatio i ocni kapak na lijevom oku:

Prije terapije e-Lybrom:

15570985_1003598163105919_8933270_n

Nakon jednog tretmana e-Lybri,rezultati su se pokazali vec nakon sedam dana.Kod gospodje su vidljivi veoma pozitivni rezultati.Pacijentica nije imala vise ni najmanji osjecaj bola,sto je vrlo bitno,jer bolesnici koji boluju od herpesa podnose veliki prag boli.Tako da je veoma vazno da naglasimo da je posle samo sedam dana bol potpuno nestala.

15571036_1003598303105905_2011136402_n

Preporuka je da dok postoje aktualne tegobe na terapiju dolazi 1 mjesečno, a kad se postigne zadovoljavajući učinak, dovoljno je dolaziti na 3 mjeseca, jer terapijski predlošci na kapsuli upravo i traju maksimalno 3 mjeseca. Ako pacijent postigao ekvilibrijum ranije i ne mora više dolaziti na terapiju ili može održavati zdravim svoje biopolje tako što će se balansirati na 3 mjeseca-4x godišnje. Jer ima pacijenata koji su zdravi, a žele stalno budu u balansu te dolaze 4x godišnje.

© 2017 - Copyright Poliklinika Irac

Powered by CS

Powered by Watch Dragon ball super