fbpx

Iako čini tek 2% tijela čovjeka, nema dijela organizma do koga nervni sistem ne dopire.

Bolesti, poremećaji i povrede nervnog sistema često zahtijevaju liječenje kod neurologa. Da bi se ustanovila dobra i ispravna dijagnoza, potrebno je da dođete na neurološki pregled.

Neurološki pregled je neinvazivan i bezbolan. Vrlo je kompleksan. Služi za procjenu funkcije centralnog perifernog nervnog sistema.

Neurološka stanja su brojna, a česta su: moždani udar, glavobolja, vrtoglavica, razni bolni sindromi, sinkopa, Parkinsonova bolest i poremećaji pokreta, epilepsija, smetnje usnivanja i sna,  multipla skleroza, demencija itd. Naš cilj je prevencija bolesti, a u slučaju njenog postojanja pravovremena dijagnoza i liječenje.

Psihijatrijski pregled je neinvazivan i bezbolan, a služi za procjenu psihičkog stanja. Psihijatrijski intervju je specifičan način razgovora koji predstavlja interakciju između pacijenta i ljekara. U današnjem vremenu psihijatrijska stanja su brojna,  a najčešća su: afektivni poremećaji, neurotski, sa stresom povezani i somatiformni poremećaji, poremećaji prilagodbe, psihotični poremećaji itd. I u ovom slučaju, naš cilj je prevencija bolesti, odnosno pravovremena dijagnoza i liječenje.

Ukoliko su Vam potrebni neurološki i psihijatrijski pregledi, savjeti i liječenje u našoj Poliklinici „Medical Irac”, na raspolaganju Vam je prof. dr med. sc. Omer Ć. IBRAHIMAGIĆ, specijalista neurolog i psihijatar, kojeg odlikuje obimno znanje, značajno stručno/naučno iskustvo i ljubaznost. Pored ekspertize na poljima psihijatrije i neurologije, prof. dr med. sc. Omer Ć. IBRAHIMAGIĆ obavlja tretmane akupunkturom, vrši aplikaciju „blokada” u raznim bolnim sindromima kao i aplikaciju botulinuma.

Prof. dr. med. sc. Omer Ć. IBRAHIMAGIĆ je redovni profesor (u trajnom zvanju) na Medicinskom i Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, gostujući profesor na Univerzitetima u Zenici i Bihaću te predavač na prestižnim medicinskim skupovima u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Prof. dr med. sc. Omer Ć. IBRAHIMAGIĆ je autor/koautor više medicinskih knjiga/udžbenika, a dugogodišnji je član Internacionalnog udruženja za Parkinsonovu bolest i poremećaje pokreta te Udruženja neuropsihijatara jugoistočne Evrope.

Termin za pregled ovog vrsnog stručnjaka ćete dobiti od našeg ljubaznog osoblja poslije poziva na brojeve telefona 035/366-600 i 035/366-601.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2017 - Copyright Poliklinika Irac

Powered by CS

Powered by Watch Dragon ball super