fbpx

Svaki roditelj bi, osim brige o zdravlju svog djeteta, trebao posebnu pažnju posvetiti djetetovom ponašanju, socijalizaciji, društvenim aktivnostima, načinu na koji komunicira sa vršnjacima i drugim ljudima u okruženju, u cilju detekcije poremećaja u ponašanju. Što se ranije takve promjene detektuju, veće su šanse da se djetetu pruži adekvatan tretman i da bez problema stvara kontakte, stupa u komunikaciju i provodi vrijeme sa djecom i odraslima.

No, nisu samo djeca ta kojima je u nekim slučajevima potrebno socijalno učenje. Poremećaje u ponašanju često imaju i odrasli, a uzroci su različiti. Jedno je svima zajedničko – i ovi problemi imaju rješenje koje će ponuditi socijalni pedagog.

Socijalni pedagog je stručnjak koji se bavi prevencijom, detekcijom, dijagnosticiranjem, ranim intervencijama i tretmanom, procesuiranjem i brigom za djecu, mlade i odrasle osobe s rizikom za poremećaje ili s poremećajima u ponašanju, te njihovim socijalnim okruženjem.

U Poliklinici Medical Irac dostupna vam je i ova usluga  kod našeg socijalnog pedagoga mr.sci. Emira Huskića po cijeni od 40 KM. Nemojte zanemarivati neuobičajeno i neadekvatno ponašanje, djelujte na vrijeme!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2017 - Copyright Poliklinika Irac

Powered by CS

Powered by Watch Dragon ball super