Mamografija predstavlja zlatni standard kada je u pitanju otkrivanje karcinoma dojki. Preporuka je da pacijentice redovno obavaljaju mamografske preglede nakon 40-e godine. Pregled je potpuno bezbolan , a u velikom broju slučajeva spašava život.

Prednosti našeg mamografijskog uređaja
Rana detekcija – Zahvaljujući visokoj rezolucij slike i preciznoj dijagnostici , ovaj mamograf omogućava ranu detekciju promjena u dojkama što povećava izglede za uspješno liječenje.
Mininimalna kompresija i udobnost- VIOLA DBT mamograf je dizajniran s naglaskom na pacijentovu udobnost . Ima ergonomski oblikovane ploče za kompresiju koje osiguravaju minimalnu nelagodu tokom snimanja.
Brzi rezultati i dijagnostička preciznost – Zahvaljujući naprednim alatima za analizu slika , naš mamograf omogućava brzu i preciznu dijagnostiku te promptnu interpretaciju rezultata.
Sigurnost i pouzdanost – VIOLA DBT mamograf pruža visoku razinu sigurnosti i pouzdanosti u dijagnostici raka dojke. Izgrađen je s najnovijim sigurnosnim mjerama i certigikatima, što osigurava da je svaki snima kvalitetan i pouzdan.